Be to, svarbūs raudonųjų kraujo kūnelių gamybai, reikšmingi nervų sistemai. B1 vitaminas – tiaminas – dalyvauja angliavandenių apykaitoje, turi antioksidacinių ir imuno stimuliacinių savybių. Jo trūkumas – sukialia beriberi ligą, pasireiškiančią nervų sistemos sutrikimais.
B2 vitaminas – riboflaminas – svarbus hemaglobino susidarymui, baltymų ir angliavandenių apykaitai, stimuliuoja audinių atsinaujinimą. Kai trūksta vitamino B2, trūkinėja lūpų kampai, būna burnos gleivinės uždegimas, šviesos baimė.
B6 vitaminas – piridoksinas – reguliuoja baltymų apykaitą, būtinas nervų sistemos funkcionavimui, Stimuliuoja kraujodarą ir imunitetą. Skatina skrandžio sulčių ar tulžies išsiskyrimą. Kai trūksta šio vitamino, atsiranda seborėjinis dermatitas, paprastieji spuogai, anemija, epilepsijos traukuliai. B2 vitaminas – ciankobalaminas – saugo kepenis nuo riebalinės infiltracijos, stimuliuoja imunines reakcijas, būtinas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai, palaiko sveiką nervų sistemą. Trūkumas pasireiškia anemija, liežuvio ir burnos gleivinės uždegimu, nervų sistemos pažeidimu, galimi psichikos pakenkimai. Pantoteninė rūgštis (BS)-Ako fermento forma dalyvauja riebiųjų rūgščių, hormonų sintezėje. Folinė rūgštis-Bc-dalyvauja nukleininių rūgščių (DNR) sintezėje, stimuliuoja eritrocitų, trombocitų, leukocitų sintezę. Dėl folinės rūgšties trūkumo gali sutrikti virškinamojo trakto veikla, lėtėja fizinis ir psichinis vystymasis, vystosi anemija, mažėja leukocitų ir trombocitų.
Nikotino rūgštis (Niacinas)-BS arba PP – svarbus angliavandenių pasisavinimui, plečia kraujagysles, reikalingas sveikai odai. Kai trūksta šio vitamino, pablogėja atmintis, atsiranda dermatitas ir viduriavimas.
Ypatybės ir privalumai: *Šeši B grupės vitaminai pagaminti iš specialių natūralių mielių kultūrų. *B12 vitaminas pagamintas iš mikroorganizmų, todėl ypač naudingas vegetarams, kadangi natūraliai B12 vitaminas yra pasisavinamas iš gyvulinės kilmės produktų. *Kadangi B grupės vitaminai tirpsta vandenyje, jų kiekis organizme turi būti kas dieną papildomas, *Šie vitaminai pradingsta, laikant produktus šiltai, šviesoje ar juos paruošiant. *Vitaminai yra su NUTRILOCK sluoksniu, todėl tabltes lengva nuryti, iki vartojimo pabaigos išsaugo maistingumą ir šviežumą. *Nėra dirbtinio skonio, spalvos ir konservavimo medžiagų.
Vartojimas:Žmonėms, kurie: valgo nepakankamai įvairų maistą, kuriame mažai B grupės vitaminų, pvz., per mažai vartoja pieno produktų, ankštinių daržovių, žuvies; rūko ar vartoja daug alkoholio; laikosi dietos; geria vaistus, ilgą laiką vartoja antibiotikus; daugiau B grupės vitaminų reikia pagyvenusiems žmonėms, nėščioms moterims ir maitinančioms motinoms.
Vartojimas: Po 2-3 tabletes per dieną nuryt nekramčius, maisto metu.
100368 - 30tab. - 21Lt;
7337 - 100tab. - 61Lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą